Dean Lewis scoort de Alarmschijf met How Do I Say Goodye

- Nieuws

 Dean Lewis
Dean Lewis scoort de Alarmschijf met How Do I Say Goodye

Met How Do I Say Goodbye, een ode aan zijn vader, scoort Dean Lewis zijn eerste Alarmschijf. De komende week is de track extra vaak te horen bij Qmusic.

Soms zijn er van die momenten die je liever niet mee wil maken. Momenten waarbij de grond onder je voeten wordt weggeslagen. Dean Lewis maakte zoiets mee. Zijn vader werd gediagnostiseerd met kanker. Hij belde zijn maatje Jon Hume en samen goten ze de emotie die Dean voelde in een track: How Do I Say Goodbye. Die vat alle gebeurtenissen goed samen: vanaf het moment dat zijn moeder belde met de boodschap dat hij naar huis moest komen tot aan de angst die hij daarna voelde: hoe kan hij verder leven, zonder zijn vader aan zijn zijde? 

"Het nummer is voor iedereen die afscheid heeft moeten nemen van iemand van wie ze houden", zo liet Dean weten bij de releases van de track. "Een paar jaar geleden werd bij mijn vader een agressieve vorm van kanker vastgesteld. De dokters gaven hem 25% kans om over een jaar te leven. Hij was altijd mijn beste vriend geweest en de persoon naar wie ik het meest opkeek, dus schreef ik dit nummer voor hem." De video bij How Do I Say Goodbye is ook persoonlijk: zijn broer Sean Loaney regisseerde 'm. 

23e Australische Alarmschijf
De 34-jarige Australiër stond al twee keer in de Top 40 en deed dat gewoon met twee top 10-hits: Be Alright (#6) en Used To Love (met Martin Garrix) (#9). Een Alarmschijf had hij tot nu nog niet. Dean is de 23e act uit Australië die de AS pakt. Zijn voorganger was The Kid Laroi, die met Stay (met Justin Bieber) eind 2021 zijn tweede AS pakte.

Alle Alarmschijven ooit check je in onze playlist op Spotify.