David Guetta meest succesvolle act

- Nieuws

 David Guetta
David Guetta meest succesvolle act

David Guetta mag zich vanaf deze week de meest succesvolle act noemen die ooit in de Nederlandse Top 40 heeft gestaan. Qmusic-dj Stephan Bouwman verraste hem met dit nieuws tijdens een Zoom-gesprek.

Op 3 augustus 2002 maakte de Franse dj en producer voor het eerst zijn opwachting in de lijst met Love Don’t Let Me Go. Daarna volgden nog 50 Top 40-hits. In 2018 groeide Flames, zijn samenwerking met Sia, uit tot zijn grootste Top 40-succes. Opvallend in de reeks noteringen is het feit dat Guetta nooit de eerste plaats wist te bereiken. Met zes hits (When Love Takes Over, Club Can’t Handle Me, Titanium, Dangerous, 2U en Flames) bleef hij steken op de tweede plaats in de Top 40. Deze week staat hij met drie gelijktijdige hits in de lijst genoteerd.

In de Top 40 krijgen hits iedere week punten. De nummer 1 krijgt 40 punten aflopend naar de nummer 40 die 1 punt krijgt. Eind 2017 nestelde David Guetta zich bij de vijf meest succesvolle Top 40-acts waarna hij in juli van 2018 Marco Borsato passeerde en de meest succesvolle man in de Top 40 werd. David Guetta komt deze week op 14.801 punten waarmee hij Rihanna (14.741 punten) weet te overtreffen. Madonna (13.428 punten), Marco Borsato (12.957 punten) en The Rolling Stones (11.903 punten) completeren de top 5.

Qmusic-dj Stephan Bouwman sprak met Guetta en feliciteerde hem als nieuwe recordhouder. “Dit is krankzinnig! Wauw. Ik weet ook echt niet wat ik moet zeggen. Dit is niet normaal. Ik ben echt verbaasd. Ik denk dat al mijn vrienden, en dat zijn er veel in Nederland, me steeds op repeat hebben gezet”, aldus de Franse dj en producer. Het gesprek is vrijdagmiddag terug te horen tijdens de Top 40 op Qmusic en te zien op Qmusic.nl-gesprek.

David Guetta is de zesde act en eerste man ooit die de rangschikking van ‘meest succesvolle Top 40 act’ mag aanvoeren. Rihanna had de titel exact vijf jaar in haar bezit. Madonna, The Rolling Stones, The Beatles en Lucille Starr waren haar voorgangers.

Op Spotify hoor je alle hits van David Guetta in de speciale playlist.