David Guetta en Bebe Rexha pakken de Alarmschijf

- Nieuws

 David Guetta Bebe Rexha
David Guetta en Bebe Rexha pakken de Alarmschijf

Zeg je hits, dan zeg je David Guetta. Ook zijn nieuwste track, I’m Good (Blue), gaat als een speer en hoor je bovendien de komende week extra vaak bij Qmusic. Het is de nieuwe Alarmschijf.

De cijfers van David Guetta blijven indrukwekkend. De Fransman scoort met I’m Good (Blue) zijn 59e Top 40-hit en daarmee is hij alweer 4 hits uitgelopen op Madonna, die ooit nog het record van meeste hits in de Nederlandse Top 40 op haar naam had staan. Bovendien is het zijn 19e Alarmschijf en daarmee gaat hij Robbie Williams voorbij als man met de meeste Alarmschijven op zijn naam. En het lijkt qua hits voorlopig ook nog niet klaar voor monsieur Guetta. Hij komt deze week de Tipparade binnen met Satisfaction (met Benny Benassi) en deze vrijdag verscheen Living Without You, met Sigala en Sam Ryder. Ondertussen staan The Drop (met Dimitri Vegas en Nicole Scherzinger) en Don't You Worry (met de Black Eyed Peas en Shakira) nog altijd in de Lijst der Lijsten.

Populaire melodie
De melodie van I’m Good (Blue) is natuurlijk afkomstig van de zomerhit Blue (Da Ba Dee) van Eiffel 65. Die track bereikte in 1999 de eerste plek in de Nederlandse Top 40 en bleef daar 5 weken staan. De melodie van het nummer – met Blue (Da Ba Dee) meegerekend – stond al drie keer in de lijst, want ook Sugar van Flo Rida en Wynter (#13 in 2009) en Some Say van Nea (#5 in 2020) maakten er gebruik van. 

Vorig jaar bleef Vreemde Voor Mij (Sigourney K en Sevn Alias) steken in de Tipparade en Broederliefde samplede de melodie voor hun track Waar Wacht Je Op, dat op het in 2018 verschenen album We Moeten Door 2 staat. Natuurlijk zijn er nog veel meer nummers gebaseerd op de klapper van Eiffel 65. De Italiaanse rapper Shiva scoorde er bijvoorbeeld in 2020 nog een nummer 1-hit mee in zijn thuisland, via Auto Blu. Nu lijkt David Guetta met de beat van zijn landgenoten wereldwijd een dikke hit te gaan scoren. In de Top 40 is I'm Good (Blue) deze week al nieuw op nummer 31. 

Alle Alarmschijven van 1969 check je in onze playlist op Spotify.