Calvin Harris en Tom Grennan pakken Alarmschijf

- Nieuws

 Calvin Harris Tom Grennan
Calvin Harris en Tom Grennan pakken Alarmschijf

De één heeft al 21 Top 40-hits op zijn naam staan, waaronder de nummer 1-hits Summer, Blame, Hoe Deep Is Your Love en One Kiss. De ander scoort momenteel zijn eerste hit in de Lijst der Lijsten met Little Bit Of Love en staat momenteel in de top 3. Calvin Harris en Tom Grennan werken samen op de Alarmschijf van deze week: By Your Side.

Tom Grennan mocht eigenlijk nog niets zeggen over zijn samenwerking met Calvin Harris. Maar op 22 mei kon hij het toch niet laten en dus gooide hij er maar meteen een aankondiging uit op zijn social media. “Ik probeer dit nu voor een minuut geheim te houden. De grote man, Calvin Harris, heeft me gevraagd om een track met hem te maken. Ik kan het echt nog steeds niet geloven!” Calvin bleek onder de indruk van Toms huidige hit Little Bit Of Love. De karakteristieke stem van de zanger, met die stevige rasp, kwam flink bij de Schotse dj en producer binnen.

Geen album op komst
Calvin vindt het fijn om weer terug te zijn met muziek die onder zijn eigen naam staat geregistreerd. Maar het betekent niet dat we al heel snel een nieuw album van hem kunnen verwachten. “Al mijn albums waren eigenlijk verzamelalbums”, zo vertelde hij in een interview met Zane Lowe van Apple Music. “Dat is een leuke manier van werken, want iedere track moet echt goed zijn, Ze komen tenslotte allemaal los uit en moeten scoren.” De dj vertelde verder dat deze werkwijze weinig druk met zich meebracht en dat vindt hij prima. Hij kan zich dus niet voorstellen dat er in de komende maanden al een compleet album te streamen is. Het uitbrengen van losse tracks bevalt hem prima.

By Your Side is de achtste Alarmschijf voor de Schot. Daarmee komt hij weer op gelijke hoogte met Martin Garrix, die dankzij We Are The People met Bono en The Edge leek weg te lopen. Ook Tiësto pakte 8 Alarmschijven.

Check bijna alle Alarmschijven vanaf het jaar 2000 in onze playlist op Spotify!