Black Eyed Peas verstoten Eminem

- Nieuws

 The Black Eyed Peas
Black Eyed Peas verstoten Eminem

Dankzij Mamacita staan de Black Eyed Peas nu bij de 40 meest succesvolle acts die ooit in de Top 40 hebben gestaan. De Peas verstoten Eminem uit die lijst.

De groep van will.I.am heeft nu 16 punten voorsprong op Slim Shady en maakt nu jacht op Tiësto, die met 6051 Top 40-punten op de 39e plaats staat in de lijst met succesvolste acts ooit. Bovenaan staat Rihanna, die vanaf 2005 14.741 punten bij elkaar wist te sprokkelen. Zij deed dat dan ook met maar liefst 40 hits in de Lijst der Lijsten, terwijl de Black Eyed Peas momenteel op 16 staan. De drie grootste Top 40-hits van de formatie check je hieronder. Voor Mamacita, met J.Rey Soul en Ozuna duurt het nog wel even voor het in die top 3 staat: die track heeft nog 418 punten op de nummer 3, Where Is The Love.

1. I Gotta Feeling (2009, 787 punten)
Alle leden van de Peas hebben credits gekregen voor I Gotta Feeling, maar de sound van de track komt toch echt voor het grootste deel van David Guetta en de Franse producer Frédéric Riesterer. Zij zaten achter de knoppen toen het nummer werd opgenomen. Daarbij dienden verschillende nummers als inspiratie en dat is ook terug te horen: van een sample uit Take A Drive van Bryan Pringle tot aan het woo-hoo uit Every Breathe You Take van The Police. De track werd een groot succes, want net als in veel andere landen kwam I Gotta Feeling op nummer 1 in de Nederlandse Top 40.

2. Mas Que Nada (2006, 598 punten)
65 was Sergio Mendes in 2006 al, toen hij een nieuwe versie van Mas Que Nada uitbracht met de Black Eyed Peas. De Braziliaan was gedurende zijn lange loopbaan een superster in Zuid-Amerika, waar hij heel wat grote hits op zijn naam heeft staan. In Nederland leek het te blijven bij Never Gonna Let You Go, dat in 1983 tot de zestiende plek kwam. Maar in 2006 was het 40 jaar geleden dat Sergio Mas Que Nada uitbracht met zijn Brasil’66-band en dus was het tijd voor een nieuwe versie. Het was één van de zomerhits van 2006 en bereikte de eerste plek in de Top 40.

3. Where Is The Love (2003, 533 punten)
De Black Eyed Peas waren al een tijdje bezig, maar in 2003 was het grote succes daar en maakte het grote publiek voor het eerst kennis met de groep. En dat was maar goed ook, bijna wilde men de stekker uit de Peas trekken. De vorige singles en albums waren namelijk verre van succesvol. Gelukkig gebeurde dat niet, want er werd een nieuwe weg ingeslagen. Taboo kende Justin Timberlake al en die was onder de indruk van het gitaarloopje van will.I.Am en de lyrics van Taboo en apl.de.ap. Hij schreef mee aan het refrein en zong het in. Het nummer kwam precies op het moment dat de wereld in de ban was van terrorisme en angst en schoot naar de hoogste plekken van de wereldwijde charts. In de Nederlandse Top 40 stond het twee weken op 1.

Foto: YouTube