Ariana Grande versus Lady Gaga

- Nieuws

 Ariana Grande Lady Gaga
Ariana Grande | Lady Gaga

Wie was er nu succesvoller? Ariana Grande of Lady Gaga? Dat hangt natuurlijk af van de criteria die je stelt. Lady Gaga begon haar Top 40-loopbaan als eerste met Just Dance in 2009. Ariana Grande deed dat in 2013 met The Way.

Wie was er nu succesvoller? Ariana Grande of Lady Gaga? Dat hangt natuurlijk af van de criteria die je stelt. Lady Gaga begon haar Top 40-loopbaan als eerste met Just Dance in 2009. Ariana Grande deed dat in 213 met The Way.

Hits : 22 tegen 16
Ariana Grande begon weliswaar later met het scoren van hits maar deed dat in een hoger tempo dan Lady Gaga. Op het moment dat Ariana Grande voor het eerst in de Top 40 weet te komen heeft Lady Gaga al 11 hits op haar naam geschreven.

Nummer 1-hits : 0 tegen 3
Lady Gaga opende haar serie hits met Just Dance en Poker Face dat twee nummer 1-hits waren. Born This Way volgde in 2011 als derde nummer 1-hit waar Ariana Grande de top van de hitlijst nog niet eerder heeft mogen zien. No Tears Left To Cry was de hit die het hoogst wist te komen, 3 weken op nummer 2.

Top 10-hits : 11 tegen 10
Ondanks de 3 nummer 1-hits wist Ariana Grande de top 10 vaker te bereiken. 50% van de hits van Ariana Grande kwamen in de top 10 waar Lady Gaga het dan procentueel wel weet te winnen met ruim 62%.

Samenwerkingen : 11 tegen 6
Op het Chromatica-album van Lady Gaga staan drie samenwerkingen; naast die met Ariana Grande zijn er ook tracks met Elton John en Blackpink. Lady Gaga is in de Top 40 een stuk minder succesvol met samenwerkingen. Ze stond 5 keer eerder in de Top 40 met een samenwerking; eentje was een samenwerking met een vrouw op Telephone (met Beyoncé). Ariana Grande heeft aanzienlijk meer samenwerkingen op haar naam geschreven. Tien keer eerder leverde haar dat een Top 40-hit op en vijf daarvan waren een samenwerking met een (of meerdere) vrouw(en).

Weken in de Top 40: 245 tegen 206
Ariana Grande heeft inmiddels 245 weken in de Top 40 gestaan tegenover 206 weken voor Lady Gaga. Kijkend naar het aantal weken in de top 10 dan zijn de rollen wel weer omgekeerd met 56 voor Ariana Grande en 71 voor Lady Gaga. Procentueel stond Ariana Grande dus bijna 23% van haar tijd in de top 10 tegenover de ruim 34% van Lady Gaga.

Puntentotaal: 5155 tegen 5027
Ariana Grande passeerde de puntenscore van Lady Gaga in december 2019 toen ze via Good As Hell uiteindelijk twee punten meer wist te scoren dan Lady Gaga. Stuck With U, haar huidige hit met Justin Bieber, zorgt er nu dus voor dat de voorsprong van Ariana Grande verder weet op te lopen.

Eindscore: Ariana Grande 5, Lady Gaga 1
Overall mogen we concluderen dat de 8 jaar jongere Ariana Grande succesvoller is dan Lady Gaga. Op 5 van de 6 criteria is ze haar meest recente zangpartner de baas.