Alarmschijf voor TIEKS en Dan Harkna

- Nieuws

Alarmschijf voor TIEKS en Dan Harkna

Op basis van de afgelopen week zou je het niet zeggen, maar de lente is in volle gang. Tijd dus voor een flinke portie 'sunshine'. Laten TIEKS en Dan Harkna daar nou net voor zorgen: hun aanstekelijke Sunshine is de komende week de Alarmschijf bij Qmusic.

Achter TIEKS gaat de Britse producer Mark Tieku schuil, die ook achter de knoppen zat tijdens het maken van Need U (100%) van Duke Dumont. Hij bracht eerder al tracks uit met Celeste (Sing That Song) en Say A Prayer (met Chaka Khan en Popcaan). Met Sunshine is iets geks aan de hand, want dat nummer werd in 2015 precies tussen die tracks in uitgebracht. Het kwam in 2016 dankzij een reclamefilmpje van het automerk Fiat tot de vijftiende plek in de Britse Official Chart en tot de negende plaats in de Schotse hitlijst. Verder flopte de track vooral genadeloos. Nu gaat Sunshine in de herkansing in Nederland en dat komt opnieuw door een commercial. Deze keer is de track te horen in een reclame voor de lentecollectie van online warenhuis Wehkamp.

Anagram
De zanger die je op Sunshine hoort, is de Brit Dan Harkna. Zo heet hij niet echt, want Harkna is een anagram van zijn echte achternaam: Ankrah. Sunshine is tot nu toe de enige grote release waarop hij onder deze artiestennaam te horen is. Het levert hem net als TIEKS meteen zijn eerste Alarmschijf op.

Check bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 in onze playlist op Spotify!