Alarmschijf voor Kygo en Whitney Houston

- Nieuws

 Whitney Houston Kygo
Kygo en Whitney Houston

Bij leven scoorde Whitney Houston al zes keer de Alarmschijf, maar nu heeft ze er na haar dood ook één te pakken. Haar track Higher Love, compleet verbouwd door Kygo, hoor je de komende week extra vaak op Qmusic.

De erelijst van Whitney Houston is indrukwekkend: 29 Top 40-hits in Nederland, waarvan er 13 in de top 10 kwamen. Drie daarvan (I Wanna Dance With Somebody [Who Loves Me], I Will Always Love You en Could I Have This Kiss Forever) kwamen op nummer 1 terecht. Nog voor haar monsterhit I Will Always Love You nam Whitney in 1990 Higher Love op, een cover van Steve Winwood die er in 1986 tot 24 mee kwam in de enige lijst die écht telt.

Creatieve vrijheid
Schoonzus Pat Houston, die de nalatenschap van Whitney beheert, vond dat er iets met de track moest gebeuren. Zij besloot Kygo in te schakelen, omdat ze zijn remix van Marvin Gaye’s Sexual Healing helemaal te gek vond. De Noorse producer was vereerd, maar vond het ook een lastige klus. Hij wilde een track maken zoals Whitney dat ooit zou hebben gedaan, maar wilde ook zijn eigen stijl niet uit het oog verliezen. De familie van de zangeres liet Kygo ondertussen zijn gang gaan. “Je kunt Michael Jordan tenslotte ook niet vertellen hoe je met een basketbal moet omgaan," zo vergeleek Pat.

Check ook onze Alarmschijf-playlist op Spotify!

Foto: cover single