Lewis Capaldi pakt Alarmschijf met Before You Go

- Nieuws

 Lewis Capaldi
Lewis Capaldi en Domien

Maar liefst 41 weken staat Someone You Loved nu in de Top 40 en daarmee is het één van de langst genoteerde hits in de Top 40-geschiedenis. Before You Go, zijn nieuwste track, is een stuk persoonlijker en die hoor je de komende week als Alarmschijf op Qmusic. 

De Schotse singer-songwriter heeft een druk jaar achter de rug. Hij trad op tijdens grote festivals en scoorde wereldwijd een aantal dikke hits. Someone You Loved werd zelfs een dikke nummer 1-hit in de UK én in de Verenigde Staten. "Ik had in een miljoen jaar niet kunnen denken dat al deze dingen mij zouden overkomen," schreef Lewis dan ook op Twitter. "Minder dan twee jaar geleden speelde ik nog in kleine pubs en bars in Schotland en op de een of andere manier stond ik dit jaar op 1 in Amerika en mag ik elke avond over de hele wereld voor duizenden mensen spelen."

Zelfmoord tante
Before You Go is dan ook een toetje voor zijn fans, om hen te bedanken voor dit jaar. Het is volgens de zanger zijn persoonlijkste track tot nu toe. Rond zijn zesde verloor hij zijn tante, die zelfmoord pleegde. Het nummer gaat over de nasleep daarvan en over het schuldgevoel waar de jonge Lewis mee dealde. Before You Go staat niet op Divinely Uninspired to a Hellish Extent, het eerste album van de Schot. Wel vind je de track op de extended edition van het album, dat onlangs verscheen.

Bijna alle Alarmschijven vanaf 2000 check je in onze playlist op Spotify!

Heb jij vragen over zelfmoord?
Stichting 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113
Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week

Foto: Instagram