Adele maakt comeback met een Alarmschijf

- Nieuws

 Adele
Adele maakt comeback met een Alarmschijf

Als Adele-fan werd je geduld de afgelopen jaren flink op de proef gesteld. Geruchten over nieuw materiaal gingen voortdurend, maar een bevestiging bleef uit. Met Easy On Me en haar aankomende album 30 is de Britse zangeres keihard terug. Easy On Me is de komende week de Alarmschijf bij Qmusic.

Op 19 november is het zover: dan zal 30 op de wereld worden losgelaten. Het album resoneert een donkere periode van de zangeres. Op Twitter liet ze weten: “Ik ben absoluut niet in de buurt van waar ik hoopte te zijn, toen ik hier drie jaar geleden aan begon. Het tegenovergestelde zelfs. Ik val altijd terug op routine om me veilig te voelen. Dat heb ik altijd zo gedaan. En toch ging ik ervoor, ook al was het een wirwar van innerlijke onrust. Ik heb een hele hoop dingen geleerd over mezelf tijdens dit proces.”

Ware vriendschap
Dat proces hoefde ze niet alleen te doorstaan. Ze kreeg hulp van één van haar beste vrienden, zo schreef ze verder. “De wijze vriend die de beste adviezen gaf. Maar ook degene die het wilde in me naar boven haalde. De vriend die de hele nacht voor je opblijft en je hand vasthoudt, terwijl je zelf onophoudelijk blijft janken.” Het gevolg is onder andere de emotionele track Easy On Me. Een pakkende ballad waarop de stem van de getalenteerde zangeres goed tot zijn recht komt.

Indrukwekkende statistieken
In de Nederlandse Top 40 gaat Adele weg naar hit nummer 15. De verwachtingen zijn hooggespannen, want de eerste singles van zowel 21 als 25 kwamen op nummer 1 terecht. Hello kwam in 2015 zelfs op nummer 1 binnen. In totaal staat ze nu op 4 officiële nummer 1-hits. Deze vrijdag is het inmiddels 1708 dagen geleden dat Adele voor het laatst in de Top 40 stond. Die week stond Water Under The Bridge voor het laatst in de lijst. Het is niet de eerste pauze van Adele: tussen Hometown Glory en Rolling In The Deep zaten 497 dagen en tussen Skyfall en Hello zaten 973 dagen. Adele staat bij de 50 meest succesvolle acts aller tijden (#49) in de Top 40 en bij de 13 meest succesvolle zangeressen. Na Set Fire To The Rain en Hello is Easy On Me haar derde Alarmschijf.

Alle Alarmschijven vanaf 2000 check je in onze playlist op Spotify!