Nieuwe mijlpaal voor Mike Posner

- Nieuws

 Mike Posner
Het enige verschil met deze acts is dat Mike nog kans maakt op een nieuwe week op nummer 1, terwijl die andere tracks na acht weken afscheid moesten nemen van de bovenste plek. Al verliest I Took A Pill In Ibiza steeds meer terrein.

De belangrijkste bedreigingen komen van Twentyone Pilots en Alan Walker. Die laatste blijft met Faded op de tweede plek staan, maar wordt steeds meer gestreamd en gedraaid op de radio. Stressed Out van de Amerikaanse ‘piloten’ stijgt deze week van 5 naar 3 en rukt dus hard op naar de eerste plek.
 
Opvallend is dat ook Fast Car van Jonas Blue en Dakota blijft stijgen. Een maand geleden duikelde de track nog buiten de top 10, maar inmiddels is de opmars weer ingezet. Deze week gaat het nummer van de zesde naar de vierde plek. Ook Dua Lipa blijft winst pakken: Be The One stijgt naar 7.

De meiden van Fifth Harmony laten er geen misverstand over bestaan: zij willen de eerste girlband zijn (sinds Raffish in 2005), die op 1 komt. Hun samenwerking met Ty Dolla $ign, Work From Home, stijgt maar liefst zeven plaatsen en komt voor het eerst in de top 10 terecht.