Nieuw album The Cure?

- Nieuws

De kans is groot dat er komend jaar, dan bijna 11 jaar na 4:13, nog een studioalbum komt van The Cure.

Robert Smith, frontman van de Britse band, vertelde in gesprek met BBC Radio 6 dat de groep komende maand in de studio zal zitten om te werken aan nieuwe demo’s. Smith kreeg energie om nog een album te maken nadat hij de line-up van het Meltdown Festival mocht samenstellen: “Grappig genoeg heeft dit Meltdown-ding er voor gezorgd dat ik weer studiotijd heb gereserveerd voor de band”, zo vertelde hij. Tijdens het festival zal er ook een show zijn waarin andere acts hun licht laten schijnen op nummers van The Cure.

Komend jaar viert de band het 40-jarige jubileum en inmiddels is al uitvoerig gesproken over hoe dit gevierd moet worden. “Terug naar Crawley waar het begon? Spelen in de kroeg waar we voor het eerst als The Cure te zien waren? Of een enorme show in iedere grote stad ter wereld? Het is het 40e jubileum van het eerste album. Ik dacht… als we dan niet in dat jaar iets nieuws kunnen brengen dan is het klaar. Op een ander moment zal er geen album van The Cure meer komen.”

In 2008 verscheen 4:13, het dertiende studioalbum van de groep. Daarna bracht de band nog wel live-albums en collecties met remixen uit. Tussen 1980 en 1992 scoorde The Cure 7 Top 40-hits met Lullaby (uit 1989) als meest succesvolle hit.

(Foto: BSR Agency)