Nicky Romero over Avicii

- Nieuws

Nicky romero Avicii
Nicky Romero

Nicky Romero had een maand geleden nog contact met Avicii.

De Zweedse dj, die afgelopen vrijdag op 28-jarige leeftijd overleed, stuurde de Nederlander een aantal nieuwe muzikale ideeën en ook waren er plannen om samen aan een aantal nummers te werken. Romero had de laatste ontmoeting met Avicii zo’n anderhalf jaar geleden in Los Angeles. Toen zag zijn vriend er gezond en vrolijk uit.

“We hebben toen eigenlijk veel gesproken, ik den twee uur over zijn voormalige manager en de situatie in de muziekwereld. Er gebeurde toen veel en ik was blij weer eens met hem bij te kunnen praten. Ik denk dat maar weinig mensen hem in de afgelopen twee jaar veel hebben gesproken omdat hij zich echt concentreerde op de muziek en niet meer tourde. Na zijn mededeling te stoppen met touren heb ik hem denk ik nog drie keer gezien.”

Met het recente contact rond de nummers voelde Romero dat hij door ups-en-downs ging. Hij zou de komende twee weken wat stiller zijn. “Het spijt me… ik was een tijdje weg. Ik moest mijn familie zien”, zo appte hij nog. “Hij kon zich de ene dag geweldig voelen en de andere dag echt slecht”, aldus de Nederlandse dj die zijn collega een ‘oprecht goed persoon’ noemt. “Ik ben zo verdrietig dat de prijs zo hoog was dat hij nu niet meer bij ons is…”

(Foto: BSR Agency)