MTV Award voor Martin Garrix

- Nieuws

 Martin Garrix Justin Bieber Rihanna Kensington Ed Sheeran Afrojack Macklemore & Ryan Lewis One Direction Natalie La Rose Duran Duran Coldplay Lana Del Rey Shawn Mendes
Martin Garrix won een MTV Europe Music Award in de categorie Best Electronic. In die categorie liet hij Avicii, Calvin Harris, David Guetta en Major Lazer achter zich.

Justin Bieber is de grote winnaar geworden en viel zes keer in de prijzen. Net als vorig jaar won Justin Bieber ook dit keer de award als beste man. Daarnaast kreeg hij de prijzen ook voor beste Look, grootste groep Fans, voor zijn samenwerking met Jack Ü op Where R Ü Now als beste Canadees en als beste Noord-Amerikaanse act.  Rihanna werd onderscheiden als beste vrouw.

Ed Sheeran won als beste Live act en versloeg daarnaast Afrojack in Best World Stage. In de Europese categorie legde Kensington het af tegen Marco Mengoni die er met de award vandoor ging. Natalie La Rose, genomineerd in de categorie Best Push, moest de eer laten aan Shawn Mendes. Die won ook de prijs voor beste nieuwkomer.

Nicki Minaj won de MTV Europe Music Award voor beste Hiphop en Downtown van Macklemore en Ryan Lewis werd onderscheiden als beste Video.

Andere awards waren er voor One Direction (Beste Pop) Lana del Rey (Alternative), Coldplay (Rock) en Duran Duran (Visionary Award).