MTV Award voor Martin Garrix

- Nieuws

 Shawn Mendes Lana Del Rey One Direction Macklemore & Ryan Lewis Rihanna Justin Bieber Coldplay Afrojack Duran Duran Natalie La Rose Martin Garrix Ed Sheeran Kensington

In Milaan zijn zondagavond de MTV Europe Music Awards uitgereikt. Het was de derde keer dat de awardshow van de muziekzender neerstreek in Italië.

Martin Garrix won een MTV Europe Music Award in de categorie Best Electronic. In die categorie liet hij Avicii, Calvin Harris, David Guetta en Major Lazer achter zich.

Justin Bieber is de grote winnaar geworden en viel zes keer in de prijzen. Net als vorig jaar won Justin Bieber ook dit keer de award als beste man. Daarnaast kreeg hij de prijzen ook voor beste Look, grootste groep Fans, voor zijn samenwerking met Jack Ü op Where R Ü Now als beste Canadees en als beste Noord-Amerikaanse act.  Rihanna werd onderscheiden als beste vrouw.

Ed Sheeran won als beste Live act en versloeg daarnaast Afrojack in Best World Stage. In de Europese categorie legde Kensington het af tegen Marco Mengoni die er met de award vandoor ging. Natalie La Rose, genomineerd in de categorie Best Push, moest de eer laten aan Shawn Mendes. Die won ook de prijs voor beste nieuwkomer.

Nicki Minaj won de MTV Europe Music Award voor beste Hiphop en Downtown van Macklemore en Ryan Lewis werd onderscheiden als beste Video.

Andere awards waren er voor One Direction (Beste Pop) Lana del Rey (Alternative), Coldplay (Rock) en Duran Duran (Visionary Award).