Mr. Probz is het beu

- Nieuws

 Mr. Probz
Mr. Probz is het beu
De zanger is er wel klaar mee. “Omdat ik in een opvallende auto reed die niet geheel in het plaatje zou passen”, zo zou de agent ongeveer tegen Probz hebben gezegd. “Het stereotype maak jij gewoon helemaal af”, zo zou de agent hebben gezegd. Na het bekijken van de autopapieren moest hij ook nog mee voor een controle. Slechts omdat hij daarna vroeg waar die controle plaatsvond zei de agent: “Doe niet zo moeilijk anders word je aangehouden.”

Mr. Probz liet weten totaal geen problemen te hebben met controles of autoriteit in het algemeen: “Door de onprettige, dreigende sfeer en het aantal aanhoudingen zonder (aantoonbare) reden de afgelopen jaren kwam er bij mij wat frustratie los”, zo liet hij weten. Alsof de staande houding alleen al niet voldoende was werd hij daarna meegenomen naar het arrestantencomplex in Zuidoost. Daar moest hij, met zijn advocaat, het gesprek met de inmiddels vriendelijker geworden agent aan.
 
“Het feit dat ik een opvallende auto rijd mag geen reden zijn om mij aan te houden, iets wat inmiddels zeer frequent voorkomt”, zo besloot Probz op Facebook. Eind mei werd Typhoon ook, zonder overtuigende aanleiding, aan de kant gezet. “Het is triest”, zo liet hij achteraf weten. Toen ook verklaarde de politie de staande houding te hebben gedaan op basis van ‘ongebruikelijk bezit’.
 
De politie gaf een verklaring op de aanhouding en liet weten dat de agent, vanwege een geblindeerde achterruit, de bestuurder niet kon zien. "De auto reed ineens een parkeerplaats op en stopte daar. De agent vroeg de bestuurder om mee te rijden naar de plaats van de controle. Dit weigerde hij", waarna de agent hem er op wees dat automobilisten verplicht zijn om de aanwijzingen op te volgen en dat er anders een aanhouding kan volgen.