Mike Posner ziet remix als kunst

- Nieuws

 Mike Posner

Hij schreef het nummer nooit met de bedoeling om een enorme hit in handen te krijgen. Feit is dat I Took A Pill In Ibiza nu tien weken op nummer 1 staat in de Media Markt Top 40.

Mike Posner bracht de ep The Truth uit, vier nummers die de keerzijde van het beroemd zijn laten horen. Daarop ook het origineel van I Took A Pill In Ibiza: “Ik wilde altijd dat iedereen van me hield, waarschijnlijk omdat ik niet genoeg van mezelf hield. Nu realiseer ik me dat, wanneer je een artiest bent, je muziek maakt die in je hoofd en hart zit. Om geen enkele andere reden.”

Posner liet het nummer horen aan Avicii, omdat zijn naam ook in de tekst voorkomt. “Ik stuur wel vaker muziek naar hem en krijg altijd terugkoppeling. Als ik het me goed herinner zei hij ‘Al je oude nummers zijn echt goed maar deze zijn de beste die je ooit hebt geschreven’.”

Toen twee managers van zijn platenlabels Posner benaderden met het verzoek om remixen van de nummers te maken vond hij dat fantastisch. “Ik geloof in de werking van een remix, net als Andy Warhol een schilderij maakt van het Campbell soepmerk.” Nadat hij de remix van het Noorse duo SeeB had gehoord wist hij dat het goed zat. “Mensen kwamen me vertellen dat het nummer op 1 stond in Noorwegen en toen dacht ik ‘Dat is bizar!’”