Mike Posner ziet bijna dubbel

- Nieuws

 Mike Posner Jonas Blue Dakota Fifth Harmony Ty Dolla $ign Tracy Chapman Kris Kross Amsterdam

Mike Posner is bijna in de dubbele cijfers gekomen, als het gaat om het aantal weken op nummer 1. Deze week staat I Took A Pill In Ibiza – SeeB Remix voor de 9e week bovenaan de Media Markt Top 40.

27 andere Top 40-hits leverden die prestatie eerder, door 9 of meer weken op nummer 1 te staan. De laatste die het zo lang vol wist te houden was Omi, die met Cheerleader vorig jaar zelfs 11 weken lijstaanvoerder was. Mocht Mike volgende week van de nummer 1-positie verstoten worden, dan evenaart hij onder andere Ticket To Ride van The Beatles (1965), Whenever, Wherever van Shakira (2002), (I’ve Had) The Time Of My Life van Bill Medley en Jennifer Warnes (1988) en Summerjam 2003 van The Underdog Project en The Sunclub (2003).Hard onderweg
De kans dat I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix) volgende week wordt van nummer 1 wordt verstoten is zeker aanwezig. De dames van Fifth Harmony lijken een grote kanshebber om volgende week naar 1 te stijgen. Work From Home, met Ty Dolla $ign, knalt van 10 naar 4. De track gaat hard op streams en wordt steeds vaker gedraaid op de radio.

Steeds dichterbij
Weinig snel, die 'Fast Car' van Jonas Blue en Dakota. Als een trage diesel heeft het nummer in de 12e week het erepodium van de Media Markt Top 40 bereikt - deze week van 4 naar 3. De twee hebben inmiddels 370 punten verzameld waar Tracy Chapman in 1988, na 13 weken, strandde op 398 punten. Daarmee kan de cover volgende week het origineel gaan overtreffen.Sex in de top 10
Sex van Cheat Codes en Kris Kross Amsterdam vliegt als een dolle door de lijst en pakt, als snelste stijger, 16 plekken winst naar nummer 8. Daarmee jaagt de track niet alleen op het origineel, de nummer 1-hit van Salt-N-Pepa uit 1991, maar is het ook de 21e keer dat we Sex tegenkomen in de titel van een top 10-hit. De laatste keer dat een Top 40-hit met Sex in de titel de top 10 haalde, was in 2012: Sexy And I Know It van LMFAO.