Mike Posner voor tiende week op 1

- Nieuws

 Mike Posner Kris Kross Amsterdam Cheat Codes Fifth Harmony Ty Dolla $ign Fais Afrojack

I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix) is de achttiende hit in dik 51 jaar Top 40-geschiedenis, die 10 weken op nummer 1 weet te staan. De track van de 28-jarige weet ook deze week de concurrentie nog van zich af te schudden.

Voor de laatste hit die het zolang volhield bovenaan de Media Markt Top 40 hoeven we niet heel ver terug. Net iets meer dan een jaar geleden hield Cheerleader – Felix Jaehn Remix het elf weken vol als lijstaanvoerder. Of de pillendraaier in de buurt van het record van Gusttavo Lima kan komen moeten we afwachten. Zijn Balada stond in 2012 liefst 13 weken bovenaan. 


Hey
In de top 10 zijn er ook deze weer de nodige wisselingen. Fais en Afrojack stijgen van 18 naar 10 met hun rammer Hey. Het is voor Afrojack zijn vierde top 10-hit in ons land. Opvallend genoeg is de uitroep ‘Hey’ al vaak zat in de titel van een top 10-hit terechtgekomen: in totaal al 19 keer. Hey Brother (Avicii), Hey Soul Sister (Train), Hey Jude (The Beatles), Hey Mal Joe (Johnny & Orquesta Rodrigues) en (Hey You) The Rock Steady Crew (van The Rock Steady Crew) stonden op de eerste plek. 

Concurrentie voor Posner
Be The One van Dua Lipa stijgt een plekje van 7 naar 6, maar de grootste veranderingen vinden we in de top 5. Na weken van stijgen, zakken Jonas Blue en Dakota met Fast Car van 3 naar 5. Ook Twentyone Pilots gaat hard onderuit. De track gaat van de vijfde plek naar nummer 8. Deze twee hits moeten plaatsmaken voor een girlband en een danceact uit Nederland. Fifth Harmony en Ty Dolla $ign zijn hard op weg naar hun eerste nummer 1-hit en knallen naar naar 2 met Work From Home. Cheat Codes en Kris Kross Amsterdam volgen op korte afstand: Sex gaat van 8 naar 4.