Memoires van Prince

- Nieuws

 Prince
Prince

In de periode voor zijn overlijden werkte Prince aan zijn memoires en die zullen alsnog worden uitgebracht.

Afgelopen woensdag kondigde ICM Partners aan dat het boek, waar Prince kort voor zijn overlijden aan werkte, rond de feestdagen zal verschijnen. De zanger had een ontmoeting met drie schrijvers op Paisley Park en een aantal weken voor zijn overlijden was er een overeenkomst tot stand gekomen voor het uitgeven van het boek.

“Dit is nog nooit eerder gebeurd. Schrijvers houden er niet van om in dezelfde ruimte te zijn om hun voorstellen te presenteren aan dezelfde potentiële klant. Maar zo moesten we het wel doen omdat we wisten dat hij geen afzonderlijke ontmoetingen wilde met schrijvers”, zo vertelt Esther Newberg in de podcast van Variety.

Prince werkte samen met auteur Dan Piepenbring en leverde vijftig handgeschreven pagina’s voor het manuscript. Mogelijk dat ook deze pagina’s in het boek worden afgedrukt. Eerder was The Beautiful Ones een werktitel van het project. De uitgever noemt de memoires een ‘onconventionele en poëtische reis door zijn leven en creatieve werk.”

Inmiddels is er nog meer goed nieuws voor de fans van Prince want zijn versie van Nothing Compares 2 U is vrijdag officiëel uitgebracht, inclusief een video!

(Foto: BSR Agency)