Luis Fonsi blij met Justin Bieber

- Nieuws

 Luis Fonsi Justin Bieber
Luis Fonsi blij met Justin Bieber

Luis Fonsi was al een Latin-held maar vooral ook dankzij Justin Bieber kon hij de overstap maken naar een nog veel grotere muziekwereld.

“Toen het nummer verscheen was de terugkoppeling vanuit de wereld meteen al ongekend. Vier maanden na de release belde Justin Bieber. Wat hij toevoegde was een andere laag, een ander perspectief”, zo liet Fonsi weten aan Billboard. Die samensmelting leidde in de Verenigde Staten tot een unicum met Despacito dat inmiddels de Hot Latin Song-chart voor 43 weken weet aan te voeren, een record.

“Ik zing het vanuit mijn Latin-achtergrond en hij meer vanuit zijn Canadese-Amerikaanse stijl. Het is echt fijn om dat andere perspectief te hebben en het was geweldig dat hij dit met een speciaal sausje heeft gedaan. Hij bracht een nieuw couplet maar uiteindelijk is het nummer best gelijk gebleven. Met hem, zingend in het Spaans, zijn er deuren opengegaan richting publiek dat normaal die taal niet spreekt. Ze hebben het kunnen waarderen, denk ik”, aldus de zanger die inmiddels opnieuw Top 40-succes kent met Échame La Culpa.

Overigens probeert Fonsi nog meer deuren te openen. Eind vorige maand verscheen er een Mandarin-versie van Despacito met JJ Lin uit Singapore.

(Foto: BSR Agency)