LL Cool J geëerd

- Nieuws

 Gloria Estefan Lionel Richie LL Cool J
LL Cool J geëerd

LL Cool J was afgelopen zondag de eerste rapper die in Washington werd onderscheiden met de Kennedy Center Honour.

Jaarlijks worden in de John F. Kennedy Center onderscheidingen uitgereikt voor uitvoerende artiesten. Zondag werd LL Cool J als eerste rapper met de prijs onderscheiden: “Ik ben compleet weggeblazen. Dit is de grootste muzikale onderscheiding die je kunt krijgen”, zo zei hij tegen The Washington Post. “De erkenning van je land en om in staat te zijn hiphop te kunnen vertegenwoordigen als vorm van kunst is fantastisch. Ik ben verrast, dankbaar en vereerd”, zo zei de 49-jarige rapper.

Via zijn sociale media deelde LL Cool J nog wat inspirerende teksten: “Lever werk af en droom grootste dromen. Lever meer werk af en houd vertrouwen. Prijs de Heer en droom nog meer. Lever nog meer werk in en herhaal. We moeten niet stoppen. Als wij het kunnen dan kun jij het ook!”

Met zijn onderscheiding schaart LL Cool J zich naast Stevie Wonder die ook op zijn 49e de onderscheiding kreeg en daarmee nog steeds de jongste artiest ooit is. Naast LL Cool J werden zondag ook danser Carmen de Lavallade, tv-producent Norman Lear, Lionel Richie en Gloria Estefan onderscheiden.

(Foto: BSR Agency)