Lionel wacht met smeuïg boek

- Nieuws

 Lionel Richie

Lionel Richie wil dolgraag een boek schrijven met smakelijke details over zijn loopbaan, maar denkt dat de tijd er nog niet rijp voor is.

“De meeste mensen waarover ik een stukje wil schrijven zijn nog niet dood, dus ik moet nog wat langer wachten”, zo vertelde Richie in de talkshow van Jerry Kimmel. “Een doodgewoon menselijk boek kan ik nu wel schrijven. Het echte verhaal moet nog een paar jaar wachten tot iedereen dood is. Ik hoop dan ook dat ik niet op die vertreklijst sta voordat ik het boek heb geschreven. Maar misschien adviseren ze me wel om het boek eerst te schrijven en het dan een tijdje in de kast te leggen.”

Richie herinnert zich de opnames voor de clip van Hello, waarin zijn gezicht in klei op tafel staat. De zanger mopperde tegen Bob Giraldi dat het totaal niet op hem leek. Pas op dat moment kreeg hij een belangrijk detail te horen: “Het baarde me enorme zorgen dat het niet op mij leek. Uiteindelijk begonnen we met de opnames en toen zei hij me: ‘Lionel, ze is blind!’ En toen was het ineens heel goed voor een blind persoon”, zo vertelde hij.