Lindsey Buckingham kreeg planning niet rond

- Nieuws

 Fleetwood Mac
Fleetwood Mac

Eerder deze maand werd duidelijk dat Lindsey Buckingham heeft besloten te stoppen bij Fleetwood Mac.

Stevie Nicks gaf in een gesprek met Rolling Stone opheldering over het vertrek van Buckingham uit Fleetwood Mac: “We zouden in juni beginnen met repetities in juni waar hij dat wilde uitstellen tot november. Dat is een lange tijd. Ik heb net 70 shows achter de rug en zodra ik het ene ding af heb duik ik in het volgende. We willen niet stoppen met het spelen van muziek; we hebben niks anders om te doen, dit is wat we doen.”

Van een ontslag is geen sprake, zo stelt Mick Fleetwood: “Worden als ‘ontslagen’ zijn ongepast, zo ver als ik kan beoordelen. We kwamen in een impasse en liepen tegen een huur op. Dat was voor ons geen fijne situatie als het gaat om het kunnen werken als groep. Daarom hebben we besloten dat we niet met hem verder konden gaan. En dan mag de meerderheid spreken in een besluit wat we als groep richting de toekomst moeten doen.”

Tijdens de concertreeks van Fleetwood Mac, die komend najaar van start gaat, zullen Mike Campbell en Neil Finn met de groep meegaan voor een serie van 52 data.

(Foto: BSR Agency)