Lana del Rey schrapt concert

- Nieuws

 Lana Del Rey
Lana del Rey schrapt concert

Afgelopen dinsdag heeft Lana del Rey een concert in Kansas City geschrapt.

De zangeres, die de afgelopen dagen veelvuldig in het nieuws is, schreef op Twitter: “Kansas City, het spijt me dat ik het concert van morgen moet annuleren maar ik ben hier met een griep gekomen. En dus zal ik mijn tour in Chicago hervatten. We gaan proberen een inhaaldatum te prikken. Je kunt je geld terugkrijgen via je aankooppunt.”

Toeval of niet… de griep komt in een periode van zwaar weer voor de zangeres. De 32-jarige heeft namelijk problemen met Radiohead vanwege het nummer Get Free dat, volgens Radiohead, te veel zou lijken op hun hit uit 1992, Creep. Lana bevestigde deze week dat er een aanklacht ligt.

Radiohead ontkende dinsdag het bestaan van die aanklacht. “Als uitgever van Radiohead kan ik zeggen dat we sinds augustus vorig jaar in gesprek zijn met vertegenwoordigers van Lana del Rey. Maar om even wat recht te zetten… er is geen aanklacht en ook heeft Radiohead niet gesteld dat ze alleen genoegen zouden nemen met 100% van de rechten van Get Free”, zo liet een woordvoerder van Warner/Chappell aan Pitchfork weten. Del Rey deelde via haar sociale media dus andere informatie over een rechtszaak en een percentage.

(Foto: BSR Agency)