Kritiek op Amerikaanse versie van The Passion

- Nieuws

 Seal Ellen Ten Damme

Zondagavond was het de eerste keer dat de Nederlandse tv-hit The Passion in Amerika te zien was en de recensies waren niet geheel positief.

Jeroen van Koningsbrugge, die vorig jaar in Nederland Judas speelde, mocht de acteurs coachen. De bekendste naam die meedeed was zanger Seal. De Kiss From a Rose-zanger zong erg zuiver, maar zijn acteerwerk was best stijfjes, aldus The New York Times. De show de in New Orleans opgevoerd werd was erg veilig, maar mensen waren zichtbaar aangedaan. Eén van de meest oprechte momenten kwam toen Jezus na zijn herrijzenis boven een gebouw verscheen.

De Nederlandse versie van The Passion wordt donderdag om 20.30 uur op NPO1 uitgezonden en zangeres Ellen ten Damme, die Maria speelt, vindt het maar spannend. ''Er kijken zoveel mensen naar. Dat maak ik bij mijn eigen concerten niet mee, ook al heb ik op Pinkpop en Lowlands opgetreden. Ik moet er niet aan denken hoeveel mensen naar dat programma kijken.'' Wat haar verschijning in The Passion extra spannend maakt is dat ze alle liedjes live moet zingen. ''Er zijn delen van het programma van tevoren opgenomen, maar dat geldt niet voor mijn aandeel.'' aldus de zangeres.

De titels van de nummers mogen nog niet bekend worden gemaakt, maar wel zit er een liedje van Rob de Nijs uit de jaren ’70 bij, onthult ze. De zangeres is zelf niet kerkelijk opgevoed, maar om Maria te spelen hoef je niet religieus te zijn. ''Een acteur die een crimineel speelt hoeft toch ook geen misdadiger te zijn?''