Juanes en John Legend naar opvangcentrum

- Nieuws

 Juanes John Legend

Juanes en John Legend hebben een bezoek gebracht aan een opvangcentrum voor vluchtelingen waar ze een vijftal nummers zongen.

Afgelopen woensdag hebben Juanes en John Legend een optreden verzorgd bij een opvangcentrum voor vluchtelingen. In het Eloy Immigrant Detention Center wachten 1.500 mensen op uitsluitsel over hun toekomst. Samen zongen ze Redemption Song van Bob Marley, naast ook elk twee eigen nummers.


Het optreden vond plaats vóór de deur van het opvangcentrum in Eloy, dat zo’n 100 kilometer van Boston ligt. Legend en Juanes mochten het centrum niet binnen. De heren steunen de organisatie Puente dat zich verzet tegen de omstandigheden in deze centra, de deportaties en het uit elkaar halen van immigranten-families. “Dit is allemaal onderdeel van luisteren en leren voor een vrij Amerika. Vandaag concentreren we ons op hoe het immigratiesysteem werkt met dit massale systeem van opsluiten. We willen zien hoe we het leven hier in Amerika kunnen verbeteren”, zo vertelt Legend in een video.

John Legend and Juanes going into their Eloy Detention Center tour #juaneslegend#freeamericapic.twitter.com/WPoV0j52gP

— Puente Arizona (@PuenteAZ) 20 januari 2016

Outside the Eloy Detention Center in Arizona, @johnlegend and @Juanes sing "Redemption Song" pic.twitter.com/HzMACMpwQQ v @ndlon#FreeAmerica

— reported.ly (@reportedly) 20 januari 2016 (Foto: Facebook John Legend)