Hits geïnspireeerd door modeaccessoires

- Nieuws

 Dido George Baker Selection Rihanna
The Baseballs 2010

Acht jaar geleden waren daar ineens The Baseballs. Met hun swingende cover van Rihanna’s Umbrella scoorde de Duitse rock-'n-roll band een grote hit.

Maar liefst 15 weken stonden ze in de Nederlandse lijst. Maar The Baseballs en Riri zijn niet de enigen die een ode aan een accessoire brachten. De volgende Top 40 artiesten lieten zich ook inspireren door hun outfit.

Little Green Bag - George Baker Selection
Denk jij dat George zijn liefde voor tassen bezingt? Think again! Het groene tasje waar over wordt gezongen haal je namelijk alleen in coffeeshops. Little Green Bag stond 17 weken in de Top 40 en werd o.a. gebruikt als openingstune in de film Reservoir Dogs en in een reclame voor een supermarktketen.


Sand In My Shoes – Dido
Niets zo vervelend als een wandeling maken met een steentje in je schoen. Herkenbaar? Wel voor zangeres Dido. Zij zette haar frustratie over zand in de schoenen om in een Top 40-hit. Met Sand In My Shoes stond de Engelse in 2004 maar liefst 3 weken in de lijst.


Sunglasses At Night – Tiga ft. Zyntherius
Sommige mensen zijn zo dol op hun zonnebril, dat ze hem altijd en overal dragen. Ja, ook ’s nachts. Zo ook de Canadese zanger Corey Hart. Hij schreef in de jaren ’80 het nummer Sunglasses At Night. In 2002 stak de DJ Tiga het liedje in een nieuw jasje en scoorde er een Top 40-hit mee.


Pumped Up Kicks – Foster And The People
In 2011 bracht Foster And The People hun debuutsingle Pumped Up Kicks uit. Het werd een hit en betekende de doorbraak van de Indie pop band. Het nummer klinkt weliswaar vrolijk, maar wie beter luistert ontdekt dat de track een duister ondertoontje heeft. Frontman Mark Foster zingt namelijk niet over zijn nieuwe sneakers, maar over een school shooting.

(Foto: BSR Agency)