Heeft Kendrick Lamar gejat?

- Nieuws

 Kendrick Lamar
Heeft Kendrick Lamar gejat?

Kendrick Lamar en Sza worden beschuldigd van jatwerk in de video bij hun hit All The Stars.

Volgens de New York Times werd er voor de clip contact gezocht met Lina Iris Viktor. Ze kreeg eind vorig jaar tot twee keer toe de vraag of haar creaties gebruikt mochten worden in de video bij het nummer dat terug te vinden is op de soundtrack van de nieuwe Marvel-film Black Panther.

Uiteindelijk liet ze op de verzoeken tot twee keer toe weten geen interesse te hebben. Toch is haar artwork te zien in de video bij All The Stars.

Inmiddels hebben haar advocaten contact gezocht met Top Dawg Entertainment voor opdeldering. “Het is een ethische kwestie omdat het concept draait om het geven van vermogen aan zwarte Afrikaanse kwaliteit en ondertussen stelen ze van Afrikaanse artiesten”, zo laat een advocaat weten aan de New York Times.

Hoewel Kendrick Lamar het dus niet zo nauw lijkt te nemen met regels heeft hij er zelf wel ééntje toegevoegd aan zijn Europese tournee: de shows zijn verboden gebied voor professionele fotografen, zo meldt The Guardian. De rapper wil meer controle over zijn foto’s. Ook moedigt Lamar zijn fans aan om smartphones thuis te laten en meer van het moment te genieten. Daarmee vergezelt de rapper omder meer Jack White die smartphones heeft verboden tijdens zijn concerten.

(Foto: BSR Agency)