Guus Meeuwis maakt ‘Koningslied’

- Nieuws

 Guus Meeuwis
Guus Meeuwis maakt ‘Koningslied’

Vanwege het bezoek van koning Willem-Alexander, die op 27 april naar Tilburg komt, heeft Guus Meeuwis zijn nummer Proosten aangepast.

De gemeente Tilburg plaatste een filmpje met de 45-jarige zanger op YouTube waarin te zien is dat hij het nummer presenteert aan burgemeester Noordanus van Tilburg. Een aantal regels van de top 3-hit uit 2007 zijn nu speciaal toegeschreven aan de koning en de inwoners van Tilburg. De burgemeester complimenteerde de zanger met de aangepaste tekst en nodigde de zanger uit een stukje te laten horen.


“Laten we toosten op de koning, laat de koning Tilburg vieren”, zo klinkt het. Meeuwis riep iedereen op het nummer te oefenen zodat het feest op Koningsdag nog completer kan worden. De volledige tekst is terug te vinden op de website van de gemeente. 


Na afloop van het bezoek zijn er in de stad verschillende optredens waarbij onder meer Guus Meeuwis, Gers Pardoel, Kenny B, Nielson, Xander de Buisonjé, 2 Unlimited, Vengaboys, Lange Frans en Charly Lownoise & Mental Theo op het podium op het Piusplein zullen verschijnen.