Gordon stopt uit protest

- Nieuws

 Gordon
Gordon stopt uit protest

Gordon stopt met het maken van muziek uit protest. De zanger begrijpt de houding tegenover Nederlandse muziek niet.

“Het gaat niet alleen om mij maar het gaat om al die andere Nederlandse artiesten die elke keer met hun neus tegen een muur op lopen omdat ze gewoon geen kans krijgen”, zo vertelde Gordon tijdens de Coen & Sander Show bij Radio 538. “Als jij in Frankrijk door de bergen rijdt dan hoor je Franse muziek. Ga je naar Griekenland dan hoor je in de discotheken Griekse housemuziek. Maar in Nederland hoor je Michael Bublé en Adele. Wat is dit voor een gelul”, zo stelt hij.


“Als je Gordon draait dan ga je lacherig doen. Nou, sorry. Dan maak ik geen muziek meer!”, zo is zijn lezing over het stoppen. De zanger stopt niet uit rancune maar uit protest: “Ik ben weer de enige die zijn bek open trekt.” Gordon geeft aan de muziek niet alleen voor zijn plezier op te nemen. Hij snapt niet waarom er in Nederland geen steun is voor Nederlands talent.


De zanger geeft deze week twee afscheidsconcerten, maar liet al weten er wel over na te zitten denken om één keer per jaar een soortgelijk concert te gaan doen. “Platen maken heeft geen enkele zin meer… doe ik niet meer. Optreden in het land heb ik geen tijd meer voor. Maar een concert, één keer per jaar, zoals dit…”