Ed Sheeran komt naar Nederland

- Nieuws

Ed Sheeran komt naar Nederland

Vrijdag verschenen er twee singles van Ed Sheeran. De zanger is daarmee helemaal terug en kondigde aan binnenkort ook een concert in ons land te gaan doen.

Ook moet het nieuwe album van de 25-jarige zanger snel verschijnen: “Het album zal echt een verdeeld geluid hebben. Ik wilde gewoon niet maar één nummer uitbrengen waardoor mensen een verkeerd idee zouden krijgen van hoe het album gaat klinken. Daarom verschenen er twee nummers tegelijk”, zo vertelde Ed Sheeran. Zijn derde album gaat dan ook ‘Divided’ heten. “Met Ierse invloeden, wat hardere rap en rock… het is een beetje raar album. Het is niet één ding… het is veel tegelijk.”


Vrijdag verscheen Castle On The Hill, een nummer dat hij schreef voor zijn woonplaats: “Voor mijn beste vrienden. We zijn allemaal  verschillend maar komen wel allemaal uit dezelfde plaats. Ik wilde een beetje Bruce Springsteen doen.” Over Shape Of You, de andere track die hij uitbracht, vertelde hij aan de BBC dat hij het nummer eigenlijk schreef voor Rihanna: "Toen we het nummer schreven dacht ik 'dit is wel wat voor Rihanna' maar toen ik teksten als 'Van The Man on the jukebox' begon te zingen dacht ik 'dat gaat ze niet doen', waarna we halverwege besloten dat het nummer gewoon voor mij wordt." Voordat het volledige album verschijnt, waarschijnlijk in februari, zal Sheeran nog een aantal nummers uitbrengen.


Voor de fans had Ed Sheeran nog wel goed nieuws. De zanger komt namelijk op korte termijn, mogelijk nog dit voorjaar, naar Nederland voor een optreden in Amsterdam.