Doodsangsten bij Lionel Richie

- Nieuws

 Lionel Richie
Doodsangsten bij Lionel Richie

Lionel Richie schreef met Michael Jackson het nummer We Are The World. De zanger ging voor de schrijfsessie op bezoek bij de King Of Pop en dat was een bijzondere dag.

Richie vertelde zijn verhaal over de schrijfsessie tijdens de Amerikaanse tv-show The Talk: “Michael was een verzamelaar van dieren. En dus, midden in het schrijven van het nummer, gaan we naar beneden om te eten. Toen was daar een hond die hysterisch zat te blaffen. En toen hoorden we ‘hou je bek… hou je bek’. Ik dacht toen hardop ‘wat is er aan de hand, Michael?’ waarop hij zei ‘Dat is een vogel. Dat is de vogel die ruzie heeft met de hond’.”

Met gefronste wenkbrauwen vervolgt de zanger zijn verhaal: “We gingen terug naar de keuken en daar zat inderdaad een vogeltje in een kooi en de hond blaft tegen de vogel waarop de vogel inderdaad ‘hou je bek… hou je bek’ richting de hond laat horen.”

Maar er is meer dat Lionel liet weten over het schrijven van de tekst bij We Are The World: “Ik lig op de grond terwijl we werken aan de teksten als ik een ‘hijgend geluid’ hoor. Ik kijk naar Michael en ineens zie ik in mijn ooghoeken dat alle albums van de muur naar beneden vallen… Hoe kon dat?”

Michael is ineens blij en opgelucht: “’Daar is hij, Lionel. We hebben hem gevonden. We wisten dat hij ergens in de kamer was maar dat wisten we niet zeker. Nu wil hij komen en met je spelen’”, waarop er een albino python richting de zanger kronkelt. Richie kon op zijn beurt alleen maar schreeuwen zoals een vrouw in een horrorfilm kan doen: “Ik gilde zo hard dat Michael bleef vragen ‘waarom gil je zo?’”

(Foto: BSR Agency)