Deze albums komen in 2018

- Nieuws

 Camila Cabello Zayn Rita Ora Liam Payne Charlie Puth
Deze albums komen in 2018

Terwijl de kruitdampen nog maar net zijn opgetrokken en de champagne nog lichtjes doorbubbelt in het hoofd kijken we naar een aantal albums die we dit jaar mogen verwachten.

Camila Cabello
Één van de eerste nieuwe albums van dit jaar is het debuutalbum van Camila Cabello. De voormalige zangeres van Fifth Harmony werkt al sinds haar vertrek bij de groep aan haar eigen materiaal en met Havana, haar huidige Top 40-hit, gaf de zangeres een nadrukkelijk visitekaartje af. In december kregen we met Real Friends en Never Be The Same al een voorproefje van het album dat op 12 januari in de planning zit.

Charlie Puth
Een week na Cabello krijgen we het tweede album van Charlie Puth, VoiceNotes. De zanger, momenteel in de Top 40 met How Long, brak door met See You Again, de samenwerking met Wiz Khalifa. De video bij die track was dit jaar zelfs eventjes de best bekeken YouTube-video ooit. Nog geen twee jaar na zijn debuutalbum, Nine Track Mind, met hits als One Call Away, We Don’t Talk Anymore en Marvin Gaye, verschijnt op 19 januari zijn tweede album.

Rita Ora
Ook Rita Ora heeft een tweede album op de plank liggen en Anywhere, de hit van dit moment, is een prima voorbeeld van de pakkende popmuziek die deze Britse ons weet voor te schotelen. Met Stargate en Julia Michaels zijn de voorbereidingen inmiddels achter de rug en in 2018 moet er een opvolger komen voor haar Ora-album uit 2012.

Liam Payne
Een datum is er nog niet maar in 2018 moet ook Liam Payne zijn albumdebuut afleveren. De One Direction-zanger liet al weten zich niet vast te willen pinnen op één muzikale richting en dat liet hij al een beetje merken met een verschil tussen Strip That Down en Bedroom Floor.

Zayn
De voormalige ‘collega’ van Liam Payne komt in 2018 al met zijn tweede album en ook Malik laat zien van alles in huis te hebben. Zo kregen we in 2017 tracks als Still Got Time en de huidige Top 40-hit Dusk Till Dawn voorgeschoteld. Hoe de opvolger van Mind Of Mine gaat heten is nog onduidelijk maar wel is duidelijk dat we een meer volwassen geluid mogen verwachten.

Ook in 2018 verwachten we nieuw werk van Justin Timberlake, Nicki Minaj, Anne-Marie, The Prodigy en Kylie Minogue.