Despacito passeert miljard op Spotify

- Nieuws

 Daddy Yankee Luis Fonsi Justin Bieber
Despacito passeert miljard op Spotify

Despacito, de hit van Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber, is de eerste Spaanstalige hit ooit die het miljard is gepasseerd op Spotify.

De track is daarmee het achtste nummer ooit dat de magische grens weet te passeren. De eerste hit die dat ooit deed was One Dance van Drake, Wizkid en Kyla in december van 2017.

Sindsdien passeerden ook Closer (Chainsmokers en Halsey), Shape Of You (Ed Sheeran), Lean On (Major Lazer, DJ Snake en MØ), Sorry (Justin Bieber) en Thinking Out Loud (Ed Sheeran) het miljard.

Love Yourself (Justin Bieber) en Despacito (Luis Fonsi, Daddy Yankee én Justin Bieber) vlogen nagenoeg tegelijk over de grens. Voor Justin Bieber is het inmiddels zijn derde ‘miljard’-hit en daarmee is hij de enige artiest die dat heeft weten te presteren.

De meest gestreamde hit van een Nederlander is In The Name Of Love (van Martin Garrix en Bebe Rexha). Die track is inmiddels ruim 640 miljoen keer aangeklikt en staat daarmee op nummer 62 in de lijst van meest gestreamde nummers ooit op Spotify.