Despacito 50 weken op 1

- Nieuws

 Luis Fonsi Daddy Yankee
Despacito

Despacito heeft in de Verenigde Staten een nieuwe mijlpaal weten neer te zetten; de zomer-hit van 2017 staat nu 50 weken op nummer 1.

Dan hebben we het in dit geval niet over de Amerikaanse hitlijst maar de Hot Latin Songs-lijst in het bijzonder. Eerder dit jaar passeerde de hit van Luis Fonsi en Daddy Yankee al het vorige record dat op 41 weken stond en de prestatie was van Enrique Iglesias, Descemer Bueno en Gente De Zona. Hun Bailando stond tussen mei 2014 en februari 2015 voor 41 weken op de eerste plek.

Despacito kwam op 4 februari 2017 binnen in de Hot Latin Chart en pakte twee weken later de eerste plaats. Sindsdien stond de hit op nummer 1 maar werd tussendoor ‘even’ voor 12 weken van de troon gestoten door Mi Gente (van Willy William en J. Balvin). Overigens lijkt het einde voor Despacito wel in zicht want het verschil met de volgende zomerhit-in-wording, X (van Nicky Jam en J. Balvin) is deze week al uitermate klein.

Deze week was er nóg een dingetje met Despacito nadat duidelijk werd dat de clip de grens van 5 miljard views had weten te bereiken. Enthousiastelingen zagen het als uitdaging om het nummer te ‘hacken’ op internet en daardoor was de video niet meer te vinden. Een woordvoerder van YouTube liet weten dat er snel gehandeld werd op een aantal kanalen en dat de video weer werd teruggezet. VEVO en YouTube onderzoeken de actie van de hackers.