De rituelen van Mick Jagger

- Nieuws

Mick Jagger

Bij concerten zien we artiesten pas als ze vol met energie op het podium verschijnen. Maar daar gaat vaak wel wat aan vooraf.

In een gesprek met AP vertelde Mick Jagger wat meer over zijn opwarmrituelen: “Ik moet ontspannen en chillen. Vlak voor de show heb ik dan zoiets van ‘Ahhh!’ En soms vind ik het fijn als iedereen even een moment uit de kamer is zodat ik tot rust kan komen en wat kan zingen. Ik heb een Bob Marley-ding dat ik doe. Een soort van dans-warmup. Ook doe ik dan wat actuele nummers voor een dans-warmup.”

Keith Richard heeft andere muziek nodig om in de mood te komen: “Ik draai meestal Duke Ellington. Daarna ga ik naar Keith die meestal Little Richard draait.”

De Rolling Stones hebben vorige week hun No Filter-tour in Dublin hervat. Op 8 juli komt een einde aan de serie van 28 concerten. Afgelopen jaar was de No Filter Tour ook te zien in de Amsterdam Arena en in het GelreDome.

Komende maand moet er een box verschijnen met alle studioalbums op vinyl. De uitgave, The Studio Albums Vinyl Collection 1971-2016, is volledig opnieuw afgemixt en zou op 15 juni moeten verschijnen.

(Foto: BSR Agency)