De 10 beste momenten van de Billboard Music Awards

- Nieuws

 Céline Dion Stevie Wonder Madonna Prince Ke$ha DNCE Adele P!nk Britney Spears Justin Bieber Fifth Harmony

Het was weer show om in de boeken te schrijven. The Weeknd nam 8 awards mee naar huis, Adele debuteerde haar nieuwe muziekvideo, Britney Spears zong haar hits en Céline Dion ontving de icon-award.

De show was gevuld met highlights, maar we hebben een top 10-lijstje gemaakt met de beste momenten van de avond.

10. Het krachtige optreden van Fifth Harmony
De meiden stonden op het podium en zongen hun nummer 1-hit Work From Home. Ty Dolla $ign kwam ook het podium op om zijn stuk te zingen, maar het waren de dames die het energiegehalte in de arena flink oppepten.


9. Justin Bieber staat op het podium met Company en Sorry
Zelfs zonder z’n dreadlocks deed Justin zijn naam eer aan en zong twee hits van zijn succesvolle album Purpose. Zijn outfit bestond uit een simpele ripped jeans en een T-shirt, maar dit compenseerde hij met de set up van het podium, dit was namelijk de grootste van de avond, inclusief vuurspuwingen en heel veel lichten.

 

8. Britney opent de show en zingt haar hits
Britney Spears is geëerd met Billboards prestigieuze Millennium Award en opende de show. Hits als Work Bitch, Womanizer, I Love Rock ‘n’ Roll, Breathe On Me, I’m a Slave 4 U, Touch Of My Hand en sloot haar set af met Toxic. Het was een echte Britney megamix, waarin ze haar outfit op het podium van haar lijf trok en schaarse gekleed verder ging en een gigantische gitaar aan het berijden was.

7. Het vurige optreden van P!nk
P!nk staat bekend om haar bijzondere live optredens en heeft  zichzelf nogmaals bewezen. Terwijl ze Just Like Fire zong op de wijzers van een grote klok, hoog in de lucht, raasde het vuur om haar heen.6. Adele debuteert haar nieuwe muziekvideo
De nieuwe single van Adele, Send My Love (To Your New Lover) is de nieuwste single van 25 die een video krijgt. De Billboard Music Awards kregen de eer om de video in première te laten gaan. In de video zie je Adele dansen in een Dolce & Gabbana jurk met een bloemenprint voor het eerst in haar carrière.

5. DNCE maakt er een feestje van
Niet lang nadat broertje Nick Jonas op het podium stond met Tove Lo om zijn single Close te zingen, stond Joe Jonas samen met zijn nieuwe band DNCE op het podium. Ze traden op met hun hitsingle Cake By The Ocean en het was één van de beste optredens van de avond. Omsingeld door ballonnen en een storm van confetti, maakte DNCE de arena flink aan het dansen.

4. Kesha toch wel op het podium
Alhoewel ze in eerste instantie niet mocht optreden van voormalig mentor Dr. Luke heeft ze dit uiteindelijk wel mogen doen en ook dit was één van de hoogtepunten van de avond. Kesha coverde Bob Dylan’s It Ain’t Me, Babe, samen met singer-songwriter Ben Folds op de piano en herinnerde iedereen er even aan hoe sterk ze vocaal is. Het optreden eindigde met misschien wel de langste staande ovatie van de avond.


3. Questlove’s speech over Prince
Voordat Madonna haar veel besproken Prince eerbetoon deed, stond Questlove op het podium om een eerbetoon te doen voor de overleden zanger op een manier waarop alleen Questlove dit kan doen. Zijn speech was heel speciaal.2. Stevie Wonder doet Prince eerbetoon als verassing.

Nadat Madonna het nummer Nothing Compares 2 U had opgetreden, werd het publiek verrast door niemand minder dan Stevie Wonder. Hij kwam op het podium en zong samen met Madonna één van de grootste hits van Prince, Purple Rain.

1. Céline Dion inspireert ons allemaal
Nog maar vier maanden na het verliezen van haar man René Angélil, gaf Céline Dion een krachtig, emotioneel optreden van The Show Must Go On. Dit nummer werd in 1991 uitgebracht door Queen om Freddy Mercury te eren, die aan de gevolgen van HIV/aids was overleden. De krachtige vocals van Dion, in combinatie met een groot orkest zorgden voor kippenvel. Net zoals Queen het nummer gebruikte om de pijn van het verlies van hun frontman te verzachten, deed Dion dat om het verlies van haar man en manager te verzachten en liet het publiek in Las Vegas emotioneel achter. Maar dat was niet alles. Céline mocht de Icon Award ontvangen en werd verrast door haar eigen zoon, René-Charles, die het podium opkwam om haar bij te staat en de award aan haar te overhandigen. Ze bedankte haar fans, haar team, haar label en als laatste René: “Mijn geliefde man, van wie ik weet dat hij van boven over ons waakt.”