David Guetta pakt Alarmschijf

- Nieuws

 French Montana David Guetta Afrojack Charli XCX
David Guetta scoort Alarmschijf

Over David Guetta valt veel te zeggen. Hij is een koning in het scoren van nummer 2-hits, heeft huizen waar wij alleen maar van kunnen dromen en hij werkt samen met de grootste acts ter wereld. En ook nu heeft David weer wat sterren kunnen strikken voor een single. Charlie XCX, Afrojack en French Montana doken met hem in de studio.

Het nummer ontstond in een studio in Los Angeles, waar Charli XCX aan een aantal nummers van Guetta werkte. “We hadden al het een en ander opgenomen, maar toen ik deze track hoorde voelde ik me er meteen mee verbonden,” vertelt de zangeres. “Ik schreef ‘m samen met Noonie Bao en AG Cook. Ook David was onder de indruk en dat maakte dat we echt tot in de late uurtjes wilden feesten.” Later werd French ‘Unforgettable’ Montana ingevlogen.

Nog meer dikke collabs
Eerder dit jaar scoorde David al een hit met Afrojack (met Another Life), maar de twee wisten elkaar al vaker te vinden. Denk bijvoorbeeld aan David’s hit Hey Mama. Volgens de dj en producer blijft het daar niet bij. Hij is tijdens het Amsterdam Dance Event met heel wat bevriende artiesten de studio ingedoken. “Ik heb een studio in Amsterdam gehuurd en nodigde wat oude vrienden uit, die daar natuurlijk ook waren: Rihanna, Stargate...”

“Ik had ook een aantal jongeren verwelkomd, die nog niet echt bekend zijn. Zij hadden die ‘streetvibe’ die ik zocht. De hele week hebben we non-stop muziek gemaakt, in iedere kamer die de studio had. En dat zorgde voor zoveel inspiratie, dat er heel wat tracks zijn opgenomen. Één van die tracks is het nummer dat ik altijd heb willen maken. Ik kan alleen nog niet onthullen wie erop te horen is…”

De komende week hoor je Dirty Sexy Money de hele week als Alarmschijf op 538.