David Bowie inspireerde Lorde

- Nieuws

 Lorde
David Bowie inspireerde Lorde

Lorde heeft laten weten dat David Bowie voor de 20-jarige zangeres een belangrijke inspiratiebron was bij het maken van haar tweede album.

De zangeres had David Bowie de hele tijd in haar hoofd toen ze schreef aan nummers voor de opvolger van haar debuutalbum Pure Heroine: “Ik had hem in mijn hart. Het is lastig om niet iets te maken en daarbij niet te denken ‘wat zou David er van vinden. Als ik het voor hem zou spelen wat zou hij dan zeggen?’”, zo liet ze weten in een gesprek met BBC Radio 1.


“Ik moest er even tussenuit, naar huis in Nieuw Zeeland, zelf wat rondhangen en mijzelf afvragen wat ik als het volgende wilde doen. Ik wist dat ik niet nog eens hetzelfde kon maken en moest bedenken wat ik dan wel wilde zeggen. Ik ben blij dat ik die tijd heb genomen want dit album is het coolste dat ik ooit heb gemaakt.


Donderdag kwam de eerste track van het album Melodrama uit, Green Light. “Dit nummer gaat over de pijn van de liefde. Dat is iets dat ik niet gewend ben om over te schrijven. Het kostte een tijdje om uit te vinden hoe ik daar over kon schrijven”, zo liet ze weten bij Zane Lowe op Beats 1.