Craig David jurylid bij The X Factor?

- Nieuws

 Craig David

De kwakkelende Britse talentenjacht The X Factor is op zoek naar nieuwe celebs, die voor een frisse wind kunnen zorgen. Craig David, die bezig is aan een opmerkelijke comeback, wordt genoemd als nieuw jurylid.

Craig staat er zelf niet negatief tegenover: “Als Simon Cowell me als jurylid zou willen hebben, dan zou ik daar zeker over nadenken.” Niet alleen Craig David wordt genoemd, ook 1D’s Louis zou gevraagd zijn om het programma te komen versterken.

Gewild
Craig zong in de X Factor-finale van het afgelopen seizoen met finalisten Reggie N’ Bollie. Hij maakte duidelijk indruk op het Engelse publiek, want direct na de uitzending vroegen veel fans om hem als nieuw jurylid. Het is nog niet duidelijk wanneer The X Factor weer te zien is in Engeland. De geruchten gaan dat ITV het programma wil vervangen door The voice UK.

Comeback
De Walking Away-zanger scoorde in 2007 zijn laatste Top 40-hit in Nederland, maar is bezig aan een wonderbaarlijke comeback. Zijn BBC-covers van Justin Bieber's Love Yourself en Where Are Ü Now gingen viral en Craig tekende laatst een nieuw contract bij een label van Sony. Dit jaar moet zijn comeback bekroond worden met het album Following My Intuition.