Coldplay perfect slot Glastonbury

- Nieuws

 Coldplay Barry Gibb
Coldplay perfect slot Glastonbury

Zondagavond was Coldplay de afsluiter van het driedaagse Britse Glastonbury Festival. De band zette een legendarische show neer.

Chris Martin gaf bij de opening al aan dat Glastonbury de favoriete plek ter wereld is, waarna het publiek van 180.000 man genoot van een shhow met alles erop en eraan. “Ik ben bang voor de staat waarin deze wereld verkeert maar de mensen hier op Glastonbury hebben mijn vertrouwen in de wereld weer hersteld.”

In het weekeinde waarin zowel David Bowie als ook Prince op het festival werden geëerd bracht Coldplay een eerbetoon aan Viola Beach, de Britse band die omkwam bij een auto-ongeluk in Zweden. Ook Muhammad Ali verscheen op de grote schermen na Everlglow en sprak de woorden: “God kijkt naar me. God eert hij niet omdat ik Joe Frazier heb verslagen. God geeft niets om Joe Frazier. God geeft niets om Engeland of Amerika voor zover wij weten.”

De instart van Everglow ging technisch helemaal goed: “Wacht… wat gebeurt er? Is dit echt vals? Iemand van ons zit ernaast. Dat is verschrikkelijk. Zullen we het nummer overslaan of zal ik het solo doen?”, vroeg Chris Martin. Na een luid boegeroep van het publiek speelde Martin het nummer zelf.

Tegen alle verwachtingen in verscheen ook Barry Gibb op het podium en zongen ze To Love Somebody. Daarna besloot Martin tot een ‘Glastonbury referendum’. “Moet Barry blijven of gaan?”, waarna het publiek een massaal ‘stay’ verkoos en de twee Stayin’ Alive deden.