Blurred Lines-zaak krijgt vervolg

- Nieuws

 Robin Thicke Pharrell Williams
Blurred Lines

Pharrell Williams en Robin Thicke leggen zich niet neer bij de recente uitspraak in beroep dat Blurred Lines plagiaat is.

De twee werden eerder rond het nummer veroordeeld omdat de rechter oordeelde dat het nummer te veel gelijkenis vertoont met Got To Give It Up (van Marvin Gaye). De twee gingen in beroep, maar werden daarbij niet in het gelijk gesteld. Nu rest ze alleen nog een laatste poging.

Volgens de advocaat van de twee oordeelde de jury op aspecten van het nummer die niet vast te leggen zijn. Daarbij werd weinig feitelijk geoordeeld door te kijken naar noten en structuur maar eerder op de muzikale stijl. “Net zo belangrijk is de fundamentele vraag of creatieve expressie moet worden overgelaten aan het oordeel van een rechter of een betaalde muziekexpert. Als een rechthebbende via een jury en een expert een mening kan laten vormen, zonder objectieve vergelijking van de rechtbank, dan is geen enkel muzikaal werk meer veilig op het vlak van inbreuk op auteursrecht”, zo meldt Hollywood Reporter rond de zaak.

Of en wanneer de zaak opnieuw in behandeling wordt genomen is nog niet duidelijk.