Belastingdienst onderzoekt Shakira

- Nieuws

 Shakira
Belastingdienst onderzoekt Shakira

Spaanse autoriteiten doen een onderzoek rond Shakira vanwege belastingontduiking.

De Colombiaanse zangeres zou, volgens Associated Press, niet altijd aan haar belastingverplichtingen hebben gedaan. De zangeres zou niet eerlijk zijn geweest over haar woonplaats en daarmee drie jaar lang geen inkomstenbelasting hebben afgedragen in Spanje.

Shakira vestigde zich in 2015 in Barcelona waar ze met haar partner en Barcelona-speler Gerard Piqué woont. De belastingdienst betwijfelt nu echter of die verhuizing wel in dat jaar was of al eerder in 2012. Momenteel wordt gezocht naar bewijzen en of Shakira zich moet verantwoorden zal binnen een half jaar duidelijk moeten zijn. Wanneer Shakira uiteindelijk schuldig wordt bevonden van het ontduiken van tientallen miljoenen euro’s kan ze daar zelfs voor in de gevangenis komen.

Het is niet de eerste keer dat Shakira in opspraak is vanwege vermeende belastingontduiking. In november van 2017 bleek dat ze al haar rechten en eigendommen op muziek laat beheren via een bedrijf in Malta waardoor ze minder belasting af zou moeten dragen. Toen liet de advocaat van Shakira weten dat alles precies wordt gedaan zoals de wet van Malta voorschrijft.

(Foto: BSR Agency)