Bebe Rexha over The Middle

- Nieuws

 Nick Jonas Usher Rihanna Maren Morris Bebe Rexha
Bebe Rexha - Billboard Music Awards

Deze week staat The Midde (van Zedd, Maren Morris en Grey) al weer 13 weken in de top 10. Bebe Rexha kreeg het nummer ook voorgeschoteld maar sloeg het af.

Bebe Rexha was niet de enige zangeres die een poging deed een klinkende track te maken. In het rijtje van namen die we inmiddels weten was Demi Lovato de eerste. Die sloeg het af omdat ze meer soulvolle nummers wil maken waarna Camila Cabello een ongekend goede versie maakte. Uiteindelijk werd ook zij het niet omdat ze geen nummer wilde dat Havana zou overschaduwen. De rij ging vervolgens verder met onder meer Daya, Tove Lo, Lauren Jauregui en Carly Rae Jepsen. De volgende artiest die een poging zou wagen was Anne-Marie maar daar kwam The Middle op de plank vanwege de release van Friends. Op dat moment leverde Maren Morris de passende vocalen.

Bebe Rexha: “Het was echt een gekke situatie. Normaal gesproken is het niet zo extreem, meestal twee of drie artiesten. Maar Maren Morris heeft dat nummer echt gemaakt. Ze was de beste persoon om het te doen.”

Niet altijd gaan de dingen even vlekkeloos. Rexha noemt een nummer dat ze ooit schreef voor Rihanna: Under You. “Ik deed een poging maar besloot dat de toon te laag was waarna ik het naar Usher stuurde om te knippen. Dat was een jaar later nog niet gebeurd omdat hij besloot geen nieuwe muziek te willen uitbrengen. Ik stuurde het daarna naar Nick Jonas die het uiteindelijk op zijn album zette.”

Meer muziek van Bebe Rexha, die deze week met Girls en Meant To Be in de Top 40 staat, mogen we op 22 juni verwachten als haar debuutalbum Expectations verschijnt.

(Foto: BSR Agency)