Bataclan weer open

- Nieuws

 Sting
Bataclan weer open

Zaterdag is de Parijse Bataclan weer geopend, bijna een jaar na de bloedige terreuraanslagen. De opening werd overschaduwd door geruchten rond Eagles Of Death Metal.

Verschillende media lieten zaterdagavond weten dat twee leden van de Eagles Of Death Metal probeerden binnen te komen in de Bataclan. Jules Frutos van de Bataclan vertelde dat hij de leden geen toegang zou hebben verschaft. Dat zou zijn gebeurd vanwege de betrokkenheid van beveiligers bij de aanslag en de schrijnende opmerkingen van zanger Jesse Hughes.

Een woordvoerder van de Eagles Of Death Metal gaf een verklaring aan Billboard: “Deze dag draait het niet om Jesse Hughes of de Eagles Of Death Metal. Jesse is in Parijs om steun te betuigen aan de tragische gebeurtenissen. Deze laffaard, Jules Frutos, vindt het nodig om valse sprookjes richting de media te verspreiden. Jesse heeft niet geprobeerd de club binnen te komen voor de show van Sting vanavond.”
 
Sting opende de club met een minuut stilte en begon met de tekst “We zullen ze niet vergeten.” De 1.000 beschikbare kaarten waren binnen een half uur uitverkocht. 500 familieleden en nabestaanden van de slachtoffers kregen gratis toegangskaarten.