Backstreet Boys over vreemde teksten

- Nieuws

 Backstreet Boys
Backstreet Boys over vreemde teksten

I Want It That Way groeide in 1999 uit tot het grootste succes van de Backstreet Boys. Toch was het een nummer met een wel heel vreemde tekst.

Max Martin stond er, in die tijd, om bekend geen vloeiend Engels te kunnen. Hij had dan ook maar weinig gevoel bij de raadselachtige tekst van I Want It That Way. De teksten in dat nummer spreken zichzelf namelijk constant tegen en maken de inhoud van het nummer onbegrijpelijk.


“Eigenlijk is het best grappig. We vonden de teksten wel prima toen we ze voor het eerst hoorden”, zo vertelde Nick Carter aan de Huffington Post. “In die tijd wilde de president van Jive Records, hij is een genie, en ook wat A&R-mensen de tekst veranderen. In die tijd huurden we een aantal bekende producers om het nummer over te doen. Er was dus een andere versie die we terug hebben geluisterd. Daarna stemden we er over als groep en zeiden ‘nee’”, waarna de eerste versie van I Want It That Way alsnog verscheen. “Uiteindelijk bleek dat prima te werken. Wanneer we de ‘juiste versie’ hadden gedaan was het waarschijnlijk niet zo geëindigd, dus op een bepaalde manier had het nut.”

###AD###