Artiesten tekenen petitie tegen gewapend geweld

- Nieuws

 Adam Lambert Zayn Selena Gomez Paul McCartney Katy Perry Calvin Harris Beck Britney Spears
Artiesten tekenen petitie tegen gewapend geweld

Liefst 133 acteurs en muzikanten en nog eens 57 vooraanstaande bazen uit de muziekindustrie hebben een petitie getekend om de regelgeving rond wapenbezit te veranderen.

“Als leidende artiesten en vertegenwoordigers in de muziekindustrie voegen wij onze stem toe aan deze vraag van Amerikanen”, zo is te lezen in de brief. “Muziek is altijd iets waar gemeenschappelijk van wordt genoten. Op de dansvloer en in het concertgebouw. Ons dagelijks bestaan, met dingen als naar school, kerk of werk gaan, wordt bedreigd vanwege gewapend geweld in ons land. Het is te eenvoudig voor gevaarlijke mensen om een wapen te hebben.”


In de brief wordt aangedrongen op een veel zorgvuldiger overheidsbeleid met controles van de achtergronden van personen bij iedere verkoop. Ook moeten mogelijke terroristen niet op een legale wijze aan een wapen kunnen komen.
 

Op de lange lijst van artiesten staan de namen van onder meer Adam Lambert, Britney Spears, Beck, Calvin Harris, Katy Perry, Meghan Trainor, Paul McCartney, Selena Gomez  en Zayn Malik.