Al Jarreau (76) overleden

- Nieuws

 Al Jarreau
Al Jarreau (76) overleden

Zondag is Al Jarreau op 76-jarige leeftijd overleden in het ziekenhuis van Los Angeles.

De zanger moest noodgedwongen zijn tournee onderbreken omdat hij oververmoeid was. Zijn manager verklaarde zondag dat Jarreau om 5.30 uur is overleden in het bijzijn van zijn zoon Ryan, zijn vrouw Susan en een aantal andere familieleden en vrienden.

Al Jarreau brak in de jaren tachtog door met Roof Garden, dat in ons land de tweede plaats in de Top 40 bereikte. Daarna werden Boogie Down en Mornin’ hits en was hij te horen in We Are The World van USA For Africa. In 2014 verscheen zijn laatste album met My Old Friend, een eerbetoon aan George Duke. Jarreau won zeven keer een Grammy Award. Hij was de eerste muzikant die in jazz, pop en R&B werd onderscheiden.

Jarreau moest eerder deze maand zijn tournee onderbreken vanwege uitputting, maar een paar dagen geleden liet hij nog weten, mede dankzij de goede medische zorg en het succes van de behandeling dat er geleidelijk verbetering was. Op medisch advies werden wel alle overige optredens geschrapt: “Al Jarreau stopt met touren. Hij is dankbaar voor de vijftig jaar dat hij rond de wereld mocht reizen”, zo was toen de mededeling. In november was hij nog te zien in Amsterdam (Paradiso) en Groningen (Oosterpoort).

De uitvaart zal in kleine kring zijn en er is geen openbare dienst voorzien.