Actie Houston goed voor 12 miljoen

- Nieuws

Actie Houston goed voor 12 miljoen

De tv-actie van afgelopen dinsdag om geld in te zamelen voor slachtoffers van de orkaan die Houston heeft getroffen heeft ruim 12 miljoen euro opgeleverd.

Vanuit verschillende plaatsen in de Verenigde Staten werkten diverse beroemdheden mee aan de actie. Stevie Wonder opende de show met een cover van Lean On Me. In Los Angeles zat een telefoonpanel die donaties noteerde van beller. In dat panel zaten onder meer Cher, Justin Bieber, DJ Khaled en Gwen Stefani. Drake en Beyoncé hadden een videoboodschap. “Natuurrampen discrimineren niet. Zij zien niet of je een immigrant, blanke of zwarte, Jood of Moslim bent. Hier staan we allemaal samen in”, zo zei Beyoncé.


Tijdens de show die door onder meer Kelly Rowland en Justin Timberlake werd gepresenteerd ging Justin Bieber voor in een gebed: “Ik heb ongekend dankbaar dat ik mag helpen. We willen niet alleen dat jullie gewoon toekijken maar willen dat jullie hier deel van uit maken. Doneer wat je maar kunt en het hoeft niet veel te zijn.” Ook waren er bijzondere optredens van Luis Fonsi die samen met Tori Kelly Hallelujah zong terwijl Usher met Blake Shelton een cover deed van Stand By Me.

 

Na afloop van de tv-actie bleven mensen bellen en doneren waardoor de opbrengst in het vervolg van de dag tot ruim 37 miljoen euro wist op te lopen.