192TV: De Top 40 van 26 januari 1974

- Nieuws

 Electric Light Orchestra Sweet Paul McCartney Boer Koekoek Vader Abraham Cardinal Point WingsThe rolling stones Adèle BloemendaalThe three degrees Jackpot Charlie Rich

Met de Nationale Zaterdagmiddaggebeurtenis, te zien op zaterdag om 16.00 uur, gaat 192TV deze week 42 jaar terug in de tijd.

Na tien autoloze zondagen maakt de Nederlandse regering bekend dat dit niet meer nodig is nu de oliecrisis voorbij lijkt. De overheid gaat er van uit dat automobilisten nog wel zuinig met brandstof omspringen. Tankers blijven nog wel wachten voor de havens nu de olieprijzen weer stijgen. Australië heeft, dankzij cycloon Wanda, te kampen met extreme regenval. Rivieren stromen over en Brisbane komt onder water te staan.


Ook de oliecrisis zorgt voor een hit in de Top 40. Vader Abraham en Boer Koekoek zijn deze week nieuw in de top 10 met Den Uyl Is In Den Olie. Ondertussen stijgen ook Charlie Rich en Jackpot naar de top 10. Terwijl de lijst door drie dames wordt aangevoerd zijn er binnenkomers voor Wings, The Sweet, Adele Bloemendaal, The Rolling Stones, Cardinal Point en Electric Light Orchestra.


192TV gaat deze zaterdag om 16.00 uur terug naar 26 januari 1974. Op dezelfde tijd is zondag de Top 40 van 22 januari 1977 te zien.